Om mig

Jag är talesperson och gruppledare för Moderaterna i riksdagens Civilutskott och kommer att leda det arbetet de kommande åren. Mitt ansvarsområde gäller framför allt bostadspolitiken. Jag är även andre vice gruppledare för den moderata riksdagsgruppen.

Bostadspolitiken är en av våra viktigaste framtidsfrågor och här kan vi politiker göra mer. Unga måste kunna få sin första bostad och nyanlända en möjlighet att integrera sig i det svenska samhället. Vi behöver därför fortsatta reformer för fler bostäder och ett bättre nyttjande av redan existerande bostäder. Så värnar vi tillväxten och att fler kan flytta dit jobben finns.

Under tidigare mandatperioder har jag bl.a. suttit i justitieutskottet, bostadsutskottet och EU-nämnden. Min yrkesmässiga bakgrund är som ekonom. Genom att ha arbetat i ett flertal mindre företag har jag en god inblick i vad det innebär att driva små företag. Det finns ett antal utmaningar som småföretagare brottas med på daglig basis. Mitt mål är att genom politiken förenkla, sänka trösklar och driva på den anda av företagsamhet vi har i Sverige och inte minst i Skåne.

Jag tror på ett samhälle där människor kan förverkliga sina drömmar. Ett jämställt samhälle där alla bemöts utifrån den individ de är – inte det kön, den sexuella läggning eller den bakgrund de har. Samhället jag tror på innebär att människor är trygga, att det lönar sig att arbeta och att vara företagare. Där får ungdomar utbildning och en grund att stå på, samtidigt som valfriheten ger alla ökade möjligheter att gestalta sitt eget liv. Det är dessutom ett samhälle där det ideella engagemanget får ta plats.

Sedan drygt trettio år tillbaka bor jag i Staffanstorp, Skåne, dit jag flyttade med min man från Stockholm. Det är i Staffanstorp som våra två barn har vuxit upp. Mitt politiska intresse går många år tillbaka i tiden. Redan 1983 engagerade jag mig i lokalpolitiken och sedan 1998 har jag varit ledamot i riksdagen.
Kontakt
Mail: ewa.thalen.finne@riksdagen.se
Telefon: 08-786 45 56

 Välkommen att höra av dig!

Annonser
%d bloggare gillar detta: