Skrivet av: Ewa Thalén Finné | mars 10, 2015

Regeringens bostadspolitik efterlyses!

Idag skriver jag tillsammans med mina Allianskollegor i Civilutskottet på Expressens debattsida. Jag och mina alliansvänner i riksdagens civilutskott efterlyser nämligen regeringens bostadspolitik eftersom den hittills har lyst med sin frånvaro.

Det har snart gått ett halvår sedan maktskiftet i höstas och nu börjar vi på allvar både bli oroliga och otåliga över hur regeringen i allmänhet och bostadsministern i synnerhet hanterar en av vår tids just nu viktigaste politiska frågor, nämligen bostadsbristen. Frågetecknen hopar sig och frågan är om regeringen och bostadsministern ens har några politiska förslag eller konkreta lösningar för att kunna öka byggandet i vårt land.

Som jag har lyft fram flera gånger på denna blogg har jag pressat bostadsminister Mehmet Kaplan hårt den senaste tiden på vilka åtgärder han och regeringen avser att vidta för att öka bostadsbyggandet. Jag har lyft upp frågeställningarna i allt från debatter och artiklar i olika medier till interpellationer och skriftliga frågor i riksdagen. Varje gång har jag mötts av luddiga svar att någonting ska göras och att förslag är på väg men avsaknaden av konkreta förslag och regelförenklingar är ännu högst påtaglig.

Tystnaden och avsaknaden av idéer från regeringens sida är allvarlig ur flera aspekter. Inte minst för alla de människor som idag faktiskt har svårt att få tag i en egen bostad och som tvingas tacka nej till studier eller arbete för att de inte har någon stans att bo. Så här kan vi inte ha det längre och nu vill vi ha svar från ministern

Idag begärde därför vi alliansledamöter i civilutskottet att kalla till oss bostadsministern för att låta honom komma till utskottet och därmed ge honom en möjlighet att berätta hur han ser på bostadsfrågorna i stort men framförallt för att redogöra för hans och regeringens syn på bostadspolitiken och vad man vill åstadkomma framöver.

Det är nu hög tid att ministern tar bladet från munnen och berättar vad han vill göra för att Sverige ska kunna få fler bostäder på plats. Tystnaden från Kaplan löser nämligen inte den rådande bostadsbristen.

Hela dagens artikel i Expressen kan du läsa här:

http://www.expressen.se/debatt/tystnad-loser-ingen-bostadsbrist-kaplan/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: