Skrivet av: Ewa Thalén Finné | december 21, 2014

Nu laddar vi om!

Det har varit en turbulent tid i svensk politik sedan valet i höstas. Problemen för statsminister Stefan Löfven och den rödgröna regeringen har hopat sig och kulminerade när regeringen i början av december inte fick igenom sin budget i riksdagen. En regering som inte får igenom sin ekonomiska politik blir inte långvarig och därför valde statsministern att avisera att ett extraval ska hållas den 22 mars nästa år.

Stefan Löfven har inte bara misslyckats med att få igenom sin budget utan har även uppvisat en bristande förmåga att regera landet. Under de drygt två månaderna som den rödgröna regeringen har hunnit sitta vid makten har vi redan sett många brutna överenskommelser, viktiga beslut som har skjutits på framtiden och svikna vallöften. Sverige förtjänar så mycket bättre.

En regering som inte är förberedd har en tuff uppförsbacke och alla de farhågor som vi varnade för före valet har nu besannats och tydligt visat att den nuvarande regeringen inte är mogen uppgiften att styra landet eller att ta ansvar för den parlamentariska situationen i Sveriges riksdag. För det kan aldrig vara vår uppgift i opposition att lotsa igenom rödgröna budgeter eller driva igenom regeringens politik i riksdagen. Det hade varit att svika våra väljare.

Vi moderater har tillsammans med våra vänner i Alliansen styrt Sverige framgångsrikt under två mandatperioder. Vi har förhandlat, kompromissat och behandlat varandra med respekt och alltid haft Sveriges bästa för ögonen. Den 22 mars har vi återigen chansen att visa väljarna att det finns ett färdigt regeringsalternativ som både kan och vill ta ansvar för Sverige. För även om det förmodligen inte var någon som varken hade räknat med eller hoppats på ett nyval så måste vi moderater nu tillsammans med övriga Alliansen vara beredda att kavla upp ärmarna och anta utmaningen. Och vi är redo!

Förra veckan presenterade så valberedningen sitt förslag till kommande partiordförande för vårt parti och som ska väljas på vår extrastämma den 10 januari. En enig valberedning förordade Anna Kinberg Batra för posten. Anna är en kompetent politiker och har en gedigen erfarenhet både i partiet och i riksdagsarbetet och jag är mycket glad och stolt över valberedningens förslag. Hon har ett starkt stöd i hela landet och kommer väl förbered för uppgiften att leda vårt parti och för att på allvar kunna ta upp kampen om statsministerposten mot Stefan Löfven.

Nu stundar jul- och nyårshelger och med dem lite välförtjänt vila. Det är viktigt att vi alla samlar kraft och energi så att vi är laddade inför den valrörelse som nu drar igång direkt efter årsskiftet. Själv är jag ordentligt taggad och ser fram emot att möta väljarna igen. För Sverige förtjänar så mycket bättre än den nu sittande regeringen och det skådespel som vi har sett under hösten. Nu laddar vi om för nästa valrörelse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: