Skrivet av: Ewa Thalén Finné | oktober 16, 2014

Sveriges goda utveckling och starka ekonomi hotas av den nya vänsterregeringen

Tack vare Alliansens ansvarsfulla ekonomiska politik och våra reformer för jobb och tillväxt är Sverige i dag på rätt väg med stark ekonomi och ökande sysselsättning. Denna positiva utveckling riskerar nu att brytas då den nya vänsterregeringen går fram med stora skattehöjningar på jobb samt förslag som nedmonterar arbetslinjen.

Trots den omfattande och utdragna ekonomiska krisen har Sverige i dag Europas starkaste offentliga finanser. Bland annat Finanspolitiska rådet bedömer att Alliansens politik för att möta krisens effekter har varit framgångsrik och träffsäker. Sverige är även det enda EU-land som förväntas minska sin statsskuld jämfört med 2006.

Jobben har blivit fler. 340 000 fler människor har i dag ett jobb att gå till jämfört med 2006 och Sverige har högst sysselsättningsgrad och arbetskraftsdeltagande i hela EU.

Genom reformer som jobbskatteavdraget, RUT- och ROT-avdragen och sänkt restaurangmoms har Nya Moderaterna och de andra partierna i Alliansen lagt grunden för den breda uppgång på arbetsmarknaden vi nu ser. Att fler arbetar är avgörande för en konkurrenskraftig ekonomi och investeringar i välfärden.

Svaret på Sveriges fortsatta utmaningar är därför inte den svartmålning som finansminister Magdalena Andersson (S) nu ägnar sig åt. Avgörande är istället att värna den starka utvecklingen. Det är tydligt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte svarar upp mot detta. De förslag som hittills har presenterats hotar jobb och tillväxt samt försämrar drivkrafterna till arbete. Stora utgifter läggs på att bygga ut ersättnings- och transfereringssystem vilket leder till högre trösklar in på arbetsmarknaden och riskerar att öka utanförskapet.

Dessa förslag är inte förenliga med en ansvarsfull finanspolitik, vilket även bekräftas av att Magdalena Andersson lämnat besked som betyder att den nya regeringen överger överskottsmålet. Det försvagar styrkan i vår ekonomi och Sverige riskerar att stå utan skyddsvallar vid nästa ekonomiska kris.

Med en historiskt svag vänsterregering som prioriterar en återgång till bidragslinjen är det avgörande med en ansvarsfull opposition som står upp för arbete, tillväxt och ordning i de offentliga finanserna.

Längre fram i höst kommer Alliansen presentera vårt budgetförslag. Med fullt finansierade satsningar på mer kunskap i skolan, hållbar infrastruktur, kraftigt ökat bostadsbyggande och bättre villkor för företagande och entreprenörskap vill vi fortsätta att bygga Sverige starkt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: