Skrivet av: Ewa Thalén Finné | oktober 14, 2014

Nu väntar en tuff och stark oppositionspolitik

Tiden går fort och idag är det exakt en månad sedan valdagen då väljarna sa sitt. Valresultatet blev naturligtvis en besvikelse och innebar som ju alla vet att Alliansregeringen inte längre fick förnyat förtroende att framgångsrikt fortsätta att leda Sverige.

Istället för en stark, handlingskraftig och sammansvetsad Alliansregering har vi nu fått en historsikt svag regering med socialdemokrater och miljöpartister. En regering som inte förberett sig innan och som tvingas förhandla och göra upp om politiken efter valet. De senaste veckorna har vi sett den nya regeringen ta form och olika politiska förslag och utspel har avlöst varandra. Förslag och utspel som väcker farhågor om vad som ska presenteras i budgetpropositionen om några veckor. För redan nu står det klart att regeringen kommer att göra en ordentlig vänstersväng. Höjda skatter på arbete och inkomster vilket slår mot dem som arbetar och ännu mer mot dem som ännu inte fått ett arbete. Stopp för alternativt drivna verksamheter bl.a. genom stopp för vinster i välfärden är ett resultat efter förhandlingar med regeringens stödparti Vänsterpartiet. Förslag som kommer att minska din och min frihet. Rätten att välja skola, förskola, och läkare är ju grundläggande i min värld.

Men vi moderater kommer att ta strid. Tillsammans med våra vänner i Alliansen ska vi driva en tuff och stark oppositionspolitik mot en historisk svag regering och det arbetet har redan startat. Vi moderater kommer vara en tydlig röst för en forsatt tydlig arbetslinje och för en politik som inte vänder tillbaka till utanförskap och bidragslinje eller försämrar valfriheten.

För egen del blev jag av riksdagsgruppen i förra veckan vald till en av talespersonerna för Moderaterna och kommer att leda partiets arbete i riksdagens Civilutskott de kommande åren. Jag är väldigt tacksam och hedrad över utnämningen och det kommer att bli väldigt stimulerande att få fortsätta Alliansens och Moderaternas arbete inom bl.a. bostadspolitikens område tillsammans med ett toppengäng av kollegor. Jag blev även omvald som andre vice ordförande för den moderata riksdagsgruppen och nu är det vår gemensamma uppgift att kavla upp ärmarna och se till att vi tillsammans driver en tuff och stark oppostionspolitik som lägger grunden för valseger 2018.

Nu kör vi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: