Skrivet av: Ewa Thalén Finné | augusti 19, 2014

Målet är full sysselsättning

2013-10-02

Nya Moderaterna tar jobben på allvar och vårt mål är full sysselsättning. När människor går från arbetslöshet, utanförskap och bidrag till arbetsgemenskap och egen försörjning ökar skatteintäkterna samtidigt som utgifterna minskar. Därför fortsätter vi att utveckla och genomföra politik för fler nya jobb, bättre konkurrens och en starkare tillväxt.

I budgetpropositionen föreslår vi ett förstärkt jobbskatteavdrag med 12 miljarder kronor. Samtidigt satsar regeringen 2,2 miljarder kronor mellan 2014-2017 på att bryta långtidsarbetslösheten. Vi gör detta eftersom vi vet att förmågan att skapa nya jobb och ge människor en chans på arbetsmarknaden är det som på lång sikt bygger Sverige starkt.

Vi skapar fler nya vägar till jobb för unga genom satsningar på 3,1 miljarder kronor. Satsningarna syftar till att öka viljan att anställa unga och därmed underlätta för många att få sitt första jobb samtidigt som vi förbättrar förutsättningarna för jobb i hela Sverige. Till detta kommer också de nya YA-jobben, yrkesintroduktionsanställning, som gör det möjligt för ungdomar att få heltidssysselsättning till avtalsenlig lön samtidigt som de får utbildning. En satsning som beräknas kunna ge 30 000 anställningar per år på sikt.

Det är genom en aktiv företagarpolitik som vi kan skapa fler jobb och lägga grunden för såväl välstånd som sammanhållning. Genom att fortsätta stimulera innovation och företagande kan vi stärka Sveriges konkurrenskraft internationellt. Därför förenklar vi för företagen och därför tar vi ansvar för jobb och tillväxt genom att förstärka arbetslinjen.

Vad Socialdemokraterna vill är fortfarande oklart. Löfven lovar allt åt alla, men utan att förklara hur hans förslag ska finansieras eller konkretiseras. Löfven lämnar heller inga förklaringar till hur en ökad beskattning ska stimulera arbetsmarknaden och skapa förutsättningar för nya anställningar och därmed få fler i arbete. Däremot så slår Socialdemokraternas politik undan förutsättningarna för jobb och företagande i hela landet och försämrar Sveriges konkurrenskraft.

I tider av ekonomisk oro krävs en ansvarsfull ekonomisk politik med fokus på jobb och ett ökat företagande, en politik som bara Alliansen står för.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: