Skrivet av: Ewa Thalén Finné | augusti 19, 2014

Det måste alltid löna sig att arbeta

2014-03-27

Många har i dagarna fått sina deklarationsblanketter inför årets deklaration hemskickade till sig. En närmare titt i papperna visar hur mycket var och en har fått i jobbskatteavdrag under föregående år och för de allra flesta har det inneburit betydande tillskott i den egna ekonomin.

Det måste alltid löna sig att arbeta och därför har Alliansen investerat i drivkrafter för att arbete ska göras mer lönsamt under de senaste åren. Vid årsskiftet infördes ytterligare ett jobbskatteavdrag som innebär att en arbetstagare med en normal inkomst nu får behålla mer än en extra månadslön om året efter skatt, jämfört med 2006 då Alliansen kom till makten.

Jobbskatteavdraget är en bärande del av arbetslinjen och har tillsammans med andra jobbreformer bidragit till att sysselsättningen har ökat med över 200 000 personer och att utanförskapet har pressats tillbaka. Men förutom ökad sysselsättning har jobbskatteavdraget skapat större marginaler i den egna ekonomin. Fler sysselsatta och fler arbetade timmar ger i sin tur mer skatteintäkter till vård, skola och omsorg.

Men full sysselsättning och minskat utanförskap är inte bara en fråga om krass ekonomi utan om medmänsklighet och att inte glömma någon. Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige och därför viker vi inte från arbetslinjen i höstens val.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: