Skrivet av: Ewa Thalén Finné | september 13, 2010

En politik för jobb

Moderaterna har en tydlig idé om hur vi vill att Sverige ska utvecklas. Vi vill att Sverige ska bli ett föregångsland. Ett viktigt mål är att uppnå full sysselsättning. Med det menar vi att alla som kan arbeta ska få möjlighet att göra det efter sin egen arbetsförmåga.

 Vår politik för full sysselsättning har utgjort en hörnpelare sedan Alliansen vann regeringsmakten 2006. Under lång tid hade den förda politiken snarare riktat in sig på att gömma undan människor i olika typer av åtgärder, än på att hjälpa människor tillbaka till arbete och egen försörjning.

Vi gick till val på att byta bidragslinjen mot arbetslinjen. Drivkrafterna för arbete har ökat genom skattelättnader med fokus på låg- och medelinkomsttagare. Ett vårdbiträde med en månadslön på 21900 kr får nu behålla en hel extra månadslön under ett år i jämförelse med 2006.

 Därtill har viktiga insatser skett för att förhindra uppsägningar i kommuner och landsting genom rekordstora stöd till dem för att motverka sjunkande skatteintäkter. Förbättra förutsättningarna för entreprenörskap är genomförda  och för att stärka matchningen på arbetsmarknaden har Arbetsförmedlingen tillförts stora resurser. Därtill har satsningar gjorts på fler utbildningsplatser, och satsningar på infrastrukturprojekt, t.ex. började äntligen utbyggnaden av E22 till motorväg i veckan.

Trots den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet så minskar utanförskapet. Totalt har utanförskapet minskat med 19 952 helårspersoner i Skåne län sedan 2006, enligt SCB.

Alliansen har en politik för att möta framtidens utmaningar, vi har börjat ett arbete för ett välmående samhälle som ser problem och sätter in åtgärder för att lösa dem. Vi vill se framåt och hitta lösingar – inte se bakåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: