Skrivet av: Ewa Thalén Finné | september 10, 2010

Rapport från Skånes kampanj

Dagarna består nu till stor del av kampanjande. Jag har varit i bland annat, Ystad, Lund, Staffanstorp och Skurup. Det blir tidiga mornar och sena kvällar med många bra samtal om vår politik och det rödgröna alternativet.

De flesta samtalen jag har med folk handlar om jobben, som är vår mest prioriterade fråga. Ett slående samtal jag hade, var med en person som arbetade på Arbetsförmedlingen. Samtalet kom snart att handla om RUT-avdraget.

Eftersom han hade jobbat på Arbetsförmedlingen, hade han med egna ögon sett hur folk hade gått från utanförskap och bidrag till arbetsgemenskap och egen inkomst. Han menade på, att det var ”helt galet” att de rödgröna ville slå undan benen på dem som hade fått jobb tack vare reformen.

RUT genererar inte bara pengar till det allmänna, med arbete kommer även erfarenhet, trygghet och stolthet. Dessutom har de som fått arbete genom RUT-reformens införande numera pensionsgrundande inkomst samtidigt som en tidigare svart sektor har blivit vit. Detta gynnar människor som ofta befunnit sig långt från arbetsmarknaden som kvinnor och invandrare. Vad kommer det att innebära för samhället om människorna i dessa branscher om de förlorar jobbet efter valet?

För mig så är det helt ofattbart hur man kan vara emot en reform som givit tusentals arbeten till människor. Synen på arbete skiljer således Alliansen diametralt från de rödgröna. Vi vill fortsätta utveckla arbetslinjen med fler jobb till alla som vill och kan arbeta samt värna starka offentliga finanser med ordning och reda i ekonomin. Det behövs för att klara välfärden och förbättra Sverige till ett föregångsland där alla människor behövs och kan forma sin egen framtid genom eget arbete.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: