Skrivet av: Ewa Thalén Finné | september 9, 2010

Finasiering av välfärd

Standard svaret från oppositionens vänsterpartier är att om vi bara betalar mer skatt, eller inte sänker skatter då har vi råd med all välfärd.

Det kan ju möjligen låta rimligt och vara korrekt om man ser till en kortsiktig enskild åtgärd eller över huvudtaget ser till enbart ett enskilt år.

Långsiktigt finns det bara ett sätt att finansiera välfärd och det är att vi har människor i arbete.

Det är detta valet handlar om – antingen ska vi långsiktigt arbeta för att byta trenden att människor stoppas in i olika system och döljs (glöms bort?). Eller så ska vi hitta alla olika vägar det går för att skapa just en bättre fungerande arbetsmarknad där människor får plats. Där vi från politiken erbjuder olika vägar till ett arbete. Där man får plats även om man inte är ”perfekt”.

Vi har gjort mycket men självklart finns det mycket mer att göra. Vår utgångspunkt är att skapa ett samhälle där människor behövs på arbetsmarknaden. Vi vill hitta de verktyg som behövs just för att få arbetsgivare att våga anställa fler, och där jobben blir fler.

Långsiktigt finns det bara ett sätt för ett samhälle att klara av sin välfärdsåtaganden – det är genom att fler arbetar, det finns ingen annan väg om vi även i framtiden vill ha ett samhälle som utvecklas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: