Skrivet av: Ewa Thalén Finné | augusti 25, 2010

Sänkt skatt, eller?

Har nu lyssnat på vänsterpartiernas tre ledare i ekots morgonutfrågningar. Det jag finner mest intressant är att de å ena sidan skäller som bannhundar när det gäller de skattesänkningar som Alliansen genomför till vanligt folk med ett arbete, men å andra sidan hela tiden poängterar att de inte ska höja skatten igen (möjligen med undantag av Ohly då).

Men hur var det nu då – i debatter lyfter de fram hur hemska vi från alliansen är som sänkt skatter, det går ju inte att göra i deras välfärdssamhälle – orättvisa är vi också. Men varför går de då inte till val på att höja dem, dessa orättfärdiga skattesänkningar.

Kan det vara så att även de kan se att merparten av skattesänkningen har gått till vanliga människor med vanliga jobb. Att ett vårdbiträde har fått motsvarande en extra månadslön netto per år i plånboken. Att våra åtgärder faktiskt gjort det mer lönsamt att arbeta – något vi gick till val på 2006 och något vi fortfarande står upp får. Det måste alltid löna sig att arbeta.

Grunden för vår välfärd är att människor har ett arbete, att några vill starta företag, att företag vill anställa. Utan dessa parametrar finns det inget att fördela.

I alliansen Sverige vill vi att det ska löna sig att arbeta.

Människor ska vilja starta företag, och

Företag ska vilja anställa.

Framtiden handlar alltså om jobben, och om hur vi skapar bäst förutsättningar.

Det är bara om vi har en fungerande arbetsmarknad som inkomsterna ökar på riktigt, och när dessa ökar kan vi satsa mer på skola, sjukvård och omsorg, och andra angelägna områden.

Pengar in är en förutsättning för att vi politiker ska kunna ge pengar ut. Och vi får aldrig glömma att pengarna är skattebetalarnas, vi får enbart mandat att förvalta dem på bästa sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: