Skrivet av: Ewa Thalén Finné | maj 24, 2010

Arbetet för jämställdhet går vidare!

Alliansens arbetsgrupp för fortsatt arbete för jämställdhet presenterade i fredags sin rapport med ytterligare förslag att komma vidare i arbetet. Ett arbete som redan pågår för fullt.

Den viktigaste jämställdhetsreformen under denna mandatperiod är jobbskatteavdraget. Detta eftersom det är mest positivt för dem med lägst löner – och tyvärr hör kvinnor dit. Ett vårdbiträde har nära nog fått en extra lön i plånboken om året! Att vi sedan har arbetat vidare med att öppna upp den kvinnodominerade vårdsektorn för fler aktörer stärker kvinnors möjlighet att vara företagare. Alliansen har tagit ett samlat grepp mot könsrelaterat våld, samt mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Ett stort antal initiativ har även tagits för att förebygga hedersrelaterat våld. En stor satsning på fortbildning inom skola och utbildningsväsendet har gjorts och ett forskningsprogram om kvinnors hälsa har startats. Diskrimineringslagen har skärpts och ett aktivt arbete pågår för att stärka jämställdhetsperspektivet i biståndspolitiken pågår.

Ändå är det så att kvinnor äger mindre, tjänar mindre och arbetar mindre än män än idag i vårt jämställda land, därför måste arbetet fortsätta. Kvinnor och män ska ha lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Alliansarbetsgruppen om jämställdhet presenterar tio förslag till fortsatt arbete, vill du läsa dem eller hela rapporten kan du klicka här.

Jag är stolt över det arbetet som är nedlagt och jag tycker att många av förslagen är mycket angelägna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: