Skrivet av: Ewa Thalén Finné | mars 30, 2010

Alliansen satsar stort på infrastruktur!

I dag presenterade mina partiledare en stor satsning på infrastruktur under kommande planeringsperiod 2010 till 2021. Det är bra. En väl fungerande infrastruktur är viktigt för fungerande transporter av både människor och varor.

Satsningen består av 417 miljarder kronor statlig finansiering, 65 miljarder finansieras genom trängselskatter, vägavgifter, EU-medel och kommunala bidrag. Dessutom kan Banverket bidrag med ytterligare ungefär 15 miljarder genom banavgiftsintäkter. Totalt sett kommer detta kunna ge 497 miljarder kronor. En stor välbehövlig satsning, infrastrukturen har varit eftersatt.

Det som gläder mig allra mest är att man nu även utreder frågan om en förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör – äntligen! För vi vet ju att om ett antal år kommer transporterna på vår nuvarande Öresundsförbindelse mellan Malmö och Köpenhamn ha kapacitetsproblem.

Man tillför även pengar till E 22 vilket är viktigt. Synd bara att vi inte ännu är beredda att ta steget för OPS (offentlig, privat samverkan) när det gäller E 22. För med alla de pengar som lagts och kommer att läggas i framtiden för att få till en bra E 22:a hela vägen mellan Trelleborg och Norrköping skulle E 22 redan vara klar. Åtminstone visar utredningar som finns att det blir billigare om man projekterar och bygger helheter istället för som man gör idag någon kilometer i taget.

Trots denna lilla smolk i bägaren är det en utmärkt satsning som behövs för att det ska bli lättare att resa till och från arbetet och för att transportera gods och varor.

Heja alliansen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: