Skrivet av: Ewa Thalén Finné | mars 2, 2010

Hur kan man säga nej till jobb?

Så har nu vänsteroppositionen satt ner foten och sagt nej till avdrag för hushållsnära tjänster. För mig är det helt obegripligt.

 För det första och det viktigast är att det gett jobb, runt 11 000 stycken – till människor som antingen tycker att städjobb är kul, för de finns. Det ger även jobb till många som av olika anledningar har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden, vilket är utmärkt.

För det andra gör det svarta jobb vita. Det gör att människor som har arbetat utan försäkringar, avtalsenlig lön och då självklart utan pensionsrättigheter helt plötlsligt fått en laglig arbetsmarknad.

För det tredje möjliggör skatterabatten för människor med lägre inkomster att köpa tjänster till sitt hem. Vilket framför allt en stor grupp äldre gjort.

 Bara i Skåne har över 45 000 privatpersoner använt sig av skattereduktionen för hushållsnära tjänster. En del av dessa kommer självklart ha svårt att med annan regeringen ha råd att köpa dessa tjänster – åtminstone vitt.

 Vänsteroppositionen har många argument, men det som slår mig mest är att det kallas ”pigjobb” – ett tydligare sätt att nedvärdera en hel yrkeskår har jag svårt att se.

 Varför är det dåligt att städa?

Så här säger företagare.

Annonser

Responses

  1. […] fler andra bloggares åsikter om RUT: Federley, Bjereld, Lena Mellin, Törnqvist, Ewa Thalén, […]

  2. Det är pinsammt är att först var Mona för pigavdraget (det skulle bara ”förändras” lite). Nästa dag hade hon möte med Ohly. Efter nån timme så kom du ut och sa att dom var helt eniga om att pigavdraget ska tas bort om dom vinner valet.

    Det är väl bra att Mona nu fått en man som bestämmer åt sig. Ohly ….

  3. Så här säger Byggnads om rut och rot


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: