Skrivet av: Ewa Thalén Finné | januari 21, 2010

Vi gör mycket som är bra

Det är kul när vår politik får positiv uppmärksamhet, annars verkar det vara mest intressant att skriva om negativiteter eller starta drev. I det här fallet är det särskilt trevligt att Sverige genom sin ansvarstagande politik bidragit till liknande reformer i världens största nationella ekonomi (USA) och världens största ekonomi (EU). Om fler länder tog större ansvar för sina statsfinanser och införde regelverk som stävjar osunt beteende samtidigt som det främjar tillväxt skulle situationen se bättre ut.

Idag kom ytterligare ett kvitto på att jobbskatteavdraget är bra. Docent Daniel Waldenström anser att ytterligare jobbskatteavdrag ska göras, gärna än mer riktat till låginkomsttagare. Vi har uppenbarligen den ekonomiska expertisen med oss, nu gäller det bara att berätta för svenska folket om allt positivt vi gör. Valet till höst ska vi vinna.

Kom också att tänka på en sak som Mona Sahlin sa i gårdagens partiledardebatt här i riksdagen. Det var i ett replikskifte med Maud Olofsson som hon hävdade något i stil med:

”Det är möjligt att den ekonomiska expertisen i teorin förordar saker, men de fungerar inte i verkligheten. Er jobbpolitik fungerar inte, utanförskapet är högre.” / Mona Sahlin 2010-01-20

Detta bekräftar bilden av en ledare som saknar förankring i verkligheten. Konjunkturinstitutet är inte en politisk myndighet och därifrån hävdas att jobbskatteavdragen gett så mycket som 80 000 jobb. Men Sahlin verkar inte vilja ta hänsyn till att vi nu står i en rejäl lågkonjunktur och att det påverkar. Det vore ju en konstig lågkonjunktur om den inte påverkade sysselsättningen, hur tråkigt det än är.

Annonser

Responses

  1. Tack Ewa!

    Kul med nagon som ser till och skriver om det positiva. Och visst skall vi hyllas for saker vi gor bra och ses som lyckade/goda exempel inte bara av den inhemska ekonomiska expertisen utan ger positivt gensvar aven i utlandet.
    Vi kan gott satta en fjader i hatten och vara stolta – utan att bli vare sig arroganta eller nedvardera denna hederasbetygelse.

  2. Tack så mycket Pertan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: