Skrivet av: Ewa Thalén Finné | januari 21, 2010

En extra månadslön

Nu införs det fjärde steget i jobbskatteavdraget. Det innebär att det maximala jobbskatteavdraget blir 1 800 kronor per månad.

För en sjuksköterska innebär jobbskatteavdraget sänkt skatt med 1 700 kronor per månad. På detta sätt motsvarar det för sjuksköterskan en extra månadslön varje år. Ett effektivare sätt att få mer pengar i plånboken än genom löneförhandlingar. Fast självklart behövs det även löneförhandlingar.

Därutöver konstaterar bland annat konjunkturinstitutet att jobbskatteavdraget redan skapat cirka 80 000 fler arbetstillfällen,  långsiktigt kommer det att bidra till än fler.

Jag själv anser att det känns mycket bra att vi har lyckats med råge att genomföra det vi sa i valrörelsen – det måste löna sig bättre att arbeta – 1000 kronor i sänkt skatt.

Räkna ut ditt jobbskatteavdrag!

Annonser

Responses

 1. Och givetvis skall pensionärerna få mindre!
  Vid tidigare svar skrev du:
  ”Som jag nämnde ovan är pensionssystemet en autonom del av statsbudgeten och ska spegla samhällsutvecklingen i stort. I klartext innebär det att vi inte kan ta pengar från pensionssystemet för att använda någon annanstans, förutsatt att vi inte river upp hela pensionsöverenskommelsen. ”

  Men vad gjorde ni under G.Persssons mandat, ni vad med att godkänna att milliarder från ATP fonden skulle föras över till statskassan. Hur kan du säga att ”vi inte kan pengar från pensionssystemet ????? Ni har gjort det tidigare. Var det för att glänsa i Brussells?
  Vad än du säger eller påstår, vi pensioner känner oss som bestulna. Förresten vem vill anställa en 70 åring??? Prata att sätta folket i arbetet när det finns inga jobb, och ännu mindre i framtiden?
  Sluta att betrakta befolkningen som dumma får! En liten del av dina argument kan stämma, men i den största delen inte alls!

 2. @ ickeblind,
  Fick leta lite för att hitta er tidigare ordväxling… intressant.

  Tycker du ska gå in på den länk som Ewa lagt upp och kolla ”frågor och svar” om pensionssystemet innan du går igång alltför hårt. Den till pensionssystemet.se.

  Och om det ”inte spelar någon roll” vad Ewa säger, varför ställer du då frågor och kommer med anklagelser. Alltså, allvarligt – vem skriver:

  ”Vakna och använd en mer korrekt politik mot pensionärer och inte stjäla deras ersättning som dom har rätt till. ”

  …när man redan fått svaret:

  ”För att kompensera, framförallt för dem med låga pensioner, har vi nu ”kringgått” de kommunala skattesatserna och med statliga pengar sänkt skatten i två omgångar. Det innebär att kommunerna får ut lika mycket i skatt men att staten kompenserar för detta.

  Däremot har jag svårt att se att Du skulle betala mer skatt i år än förra eftersom skatten på pension (som sagt) de facto sänkts i två omgångar. Totalt med 6 miljarder kronor.”

  Hörru, kom igen, det är liksom skillnad på att ”stjäla” och att pengar i samhället inte finns, att tillväxten är negativ, att jobben blir färre, företag går i konken, kreditbrist, finanskris osv.

  Bortser du helt från detta i dina argument? Och det där med Bryssel är ju totalt oseriöst.

  Men din slutsats tycks alltså vara att bara för att där inte finns tillräckligt me jobb nu så ska man inte heller ha en politik för jobb. Är det inte nu den behövs?

 3. @ blind

  Hittade svaret på din fråga om denna s.k. stöld från pensionärerna. Om man läser på lite så verkar ju inte ni direkt förlorat på denna.

  Men då måste man ju också läsa på lite.

  http://www.pensionssystemet.se/2009/07/07/varfor-togs-pengar-fran-pensionssystemet-till-statsbudgeten/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: