Skrivet av: Ewa Thalén Finné | december 14, 2009

”(S) mörkar om sin budget”

Tips för en mer nyanserad bild av Socialdemokraternas kritik av den nya sjukförsäkringen: Expressen: ”Så mörkar S sin skuggbudget”. Gå gärna in på länken till webbklippet nedan också.

Vi har ju märkt i debatterna om sjukförsäkringen att tonläget skruvats upp av socialdemokraterna, som nog gärna vill framstå som motståndare till rehabiliteringskedjan och det planerade introduktionsprogrammet. Dessvärre, för (S), stämmer retoriken inte med vad de lägger fram som förslag här i riksdagen. De röstade till och med emot när vi voterade om att säkerställa så att exempelvis svårt cancersjuka inte ska behöva söka arbete. Vi trodde den tidigare lagen skulle vara tillräcklig men nu har vi definitivt säkrat upp detta.

När vi konfronterat socialdemokratiska företrädare med att de inte avsatt några pengar i sin budget, och att retoriken går i otakt med de skarpa förslagen, har vi anklagats för att ljuga trots att det klart och tydligt framgår att de inte lägger de 3-4 miljarder kronorna som krävs. Vi lägger 17 miljarder över tre år.

Här är ett webbklipp från riksdagen, och ett exempel på hur sossarna agerar när de ställs mot väggen. Det är tydligen och tråkigt nog bara okej när de själva angriper, annars börjas det avbrytas och dessutom lämnar man debatten i affekt.

Det är viktigt att media inte bara låter politiker fylla en roll i att fylla ut en journalists tes i en nyhetsartikel. Så blir det lätt och socialdemokraterna har varit snabba med att leverera slagkraftiga uttalanden som inte hänger ihop med deras förslag. Trist.

Men nu ska vi bemöta dem, vi ska syna deras politik och berätta om hur de ihåligt klingandes slagorden inte hänger samman med politiken. Fulspel ska inte löna sig. Och medan vi gör det kan vi glädjas åt dagens opinionsundersökning.

Annonser

Responses

  1. Ewa
    (hoppas att allt är bra, föresten)

    Expressen erkänner idag att de hade fel i sitt så kallade avslöjande. Tyvärr bara i papperstidningen, tror jag. Men Johan Ulvenlöv har bloggat och lagt ut dokument.

    må gott och trevlig helg 🙂
    http://www.s-buzz.se/2009/12/expressen-publicerar-fortydligande.html

  2. Tycker gott länken kan ligga kvar, Expressen har tidigare skrivit felaktigheter om Alliansregeringen men då såg jag minsann inga sossar springa fram och försöka rätta till folks länkar. Tvärtom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: