Skrivet av: Ewa Thalén Finné | november 13, 2009

Stort ansvarstagande från alla inblandade

Idag blev det offentliggjort att parterna på hyresmarknaden enats om en väg framåt för att förbättra förhållandena på hyresmarknaden. Bakgrunden är en anmälan från Fastighetsägarna till EG-domstolen där man hävdar att svenska kommunala bolag erhåller olagligt statsstöd. För att undvika vad som riskerat att bli en summarisk bedömning från den gemensamma domstolen har parterna och regeringen under en tid fört dialog om hur svensk lagstiftning kan förändras, samtidigt som viktiga grundbultar i nuvarande system behålls.

Jag är glad att man efter mycket hårt arbete lyckats enas kring en gemensam kompromiss, det är ett styrkebesked när organisationer och företrädare med olika intressen kan enas på detta sätt. Den nya lagstiftningen innebär också att vissa snedsitsar försvinner, exempelvis att vissa kommuner ibland använt sina allmännyttiga bostadsbolag som kassakor snarare än för att skapa bättre boendesituationer.

Även det omvända är inte heller sunt, det vill säga att kommuner skulle kunna använda skattepengar för att finansiera ett bostadsbolags förluster eller invsteringar. Båda nämnda saker begränsas och regleras nu på ett sätt som är tillfredsställande.

Läs mer på regeringens hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: