Skrivet av: Ewa Thalén Finné | oktober 20, 2009

Staffanstorp en bra kommun med utvecklingspotential!

I går hade Kommunfullmäktige i Staffanstorp en omvärldsdag inför budget 2011 – ja, du läste rätt, 2011.

Kommunens ekonomi gicks igenom, den ser bra ut. Kommunen har under en lång följd av år visat överskott och kommer med all sannolikhet att göra det även 2009, trots att skatteintäkterna minskat med 17 miljoner kronor. För 2010 tog man budgeten i juni, förvisso en stram budget, men, som det ser ut innebär den i princip inga besparingar, även om man ännu inte vet vad som händer med löneavtalen. Dock finns statens extra tillfälliga statsbidrag om 16 miljoner där hela summan inte var känd då budgeten gjordes vilket ju kan vara till hjälp. Totalt tillför staten 10 miljarder kronor till kommunsektorn.

Det känns bra att bo och verka i en kommun som har koll på sina finanser.

Var Staffanstorp finns i statistiken hade vi en genomgång om – och visst finns det förbättringspotentialer, och det är väl tur. Men vi har några bitar som vi ska vara extra stolta över; vi har med god marginal minst antal fallolyckor i Sverige inom äldrevården. Vi har de mest framgångsrika företagarna enligt den mätningen som Företagarna och UC lämnade för några veckor sedan. Hagalidsskolans skolbibliotek har just vunnit priset som bästa skolbibliotek. Vi har Sveriges femte lägsta kommunalskatt till gagn för våra medborgare. Vi är 7:e bästa boendekommun enligt tidningen Fokus rankning. Vi ligger på stigande trend när det gäller företagsklimatet, och i bästa skolkommuns rankningar. Generellt sätt ligger vi oftast i den bättre halvan av resultatlistor som görs om Sveriges kommuner.

Visst har vi mycket kvar att arbeta med – men som jag skrev ovan vore det ju annars ganska trist.

Som moderat i Staffanstorp känner jag tillförsikt – vi har en stabil grund att stå på och treklövern i kommunen har arbetat målmedvetet för stabilitet och utveckling – något jag tycker ger resultat.

Jag tycker att det känns mycket bra att vara Staffanstorpsbo!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: