Skrivet av: Ewa Thalén Finné | oktober 13, 2009

Grattis!

Många av er vet naturligtvis inte att jag även sitter i Insamlingsstiftelsen Fistulasjukhuset Hamlin Fistula Sweden – stiftelsen som stiftades för drygt 20 år sedan, arbetar för att samla in pengar till Fistulasjukhuset i Etiopien.

Grundaren av sjukhuset Catherine Hamlin med sin make Reginal kom till Etiopien för 50 år sedan för att arbeta med förlossningsskador. De ”uppfann” en operationsmetod för att behandla patienter med obsterisk fistula, en förlossningskada, vilket gett mer än 30 000 kvinnor ett nytt liv – 1974 startade de ett eget sjukhus i Addis Abeba, Fistulasjukhuset. Ett sjukhus där man tar emot kvinnor för att utan ersättning behandla dem.

I dag har Catherine Hamlin tillsammans med tre andra pristagare erhållit Right Livelihood-priset! Det glädjer mig mycket, en mycket hedersvärd pristagare.

Att denna kvinna nu 85 år, som i en stor del av sitt vuxna liv arbetat med detta och som fortfarande är mycket aktiv äras på detta sätt glädjer mig djupt.

Vill du veta hur du kan skänka en slant, gå in på hemsidan: www.fistulasjukhuset.se, eller på Moderakvinnornas hemsida/bistånd. www.moderatkvinnorna.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: