Skrivet av: Ewa Thalén Finné | september 7, 2009

Spricka mellan S och MP

Inte helt oväntat, milt uttryckt, är inte Maria Wetterstrand och Thomas Östros överens om huruvida regeringens förslag om mer pengar till kommunerna är bra eller dåligt. Så här uttalar de sig på Svd:s hemsida:

Östros: ”Man ska ge tydligt besked om förutsättningar för flera år framöver. Pengar bör avsättas på lång sikt till skola och sjukvård, säger han.”

Wetterstrand: ”Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand tycker att det tillfälliga statsbidraget är helt i enlighet med det egna partiets linje.

– Det är jättebra att de lyssnar på oppositionen och det är kul att vi kunnat påverka politiken. De skulle aldrig ha gjort det här om vi inte hade pressat dem på det.”

Så, rödgröna vänstertrissare, hur ska vi ha det? Är det tillfälligt stöd för att stötta mitt i krisen som gäller eller vill ni se permanenta höjningar av statsbidragen oavsett konjunktur? Och Wetterstrand, vem är det vi lyssnat på egentligen – dig eller Östros? Eller det finanspolitiska rådet? Eller konjunkturinstitutet?

Tror nog att partiledarna, ministrarna, samordningskansliet och alla inblandade har god förmåga att faktiskt komma på egna idéer.

Annonser

Responses

  1. […] Calmfors menar att det är riktigt av regeringen att lägga det som ett tillfälligt tillskott. Mp håller med. Östros kallar det dock för en brandkårsutryckning. Östros har rätt i att man måste titta […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: