Skrivet av: Ewa Thalén Finné | augusti 29, 2009

Spännande dag på stämman

Idag har Moderaterna bekräftat att den svenska modellen med ansvarskännande parter på arbetsmarknaden ska fortsätta gälla.

Det är minst sagt fullt upp här i Västerås. Alldeles nyss var jag uppe och argumenterade för vår skånemotion om att skattebefria nystartade enskilda firmor de tre första åren.

Sveriges nyföretagande är ungefär 50 procent lägre än EU-15 och det äventyrar på sikt vår tillväxt och därmed välfärd. Tyvärr avslogs motionen men jag söker god tröst i att vi tidigare fattade många viktiga beslut som främjar nyföretagandet, inte minst entreprenörsskap som en naturlig del i skolans undervisning.

Samtidigt ”på andra sidan” rör sig Vänsterpartiet inte helt överraskande ytterligare åt vänster.

Tänkte också passa på att grattulera Bea till ny vice ordförande för vårt parti! Bea är en fantastisk företrädare som bara härmodagen drog ner stora applåder för ett inlägg i migrationsdebatten.

För övrigt rapporteras det mycket i media om stämman, inte minst om Anders Borgs uttalande. Jag tycker han sätter fingret precis på problemet för ekonomier som USA och Spanien, det kommer dröja länge innan dessa länder återhämtar sig från den otroligt ansvarslösa ekonomiska politik som nu förs och har förts under lång tid.

Snart får de börja mäta den amerikanska statsskulden i minuter det tar att läsa upp den snarare än dollar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: