Skrivet av: Ewa Thalén Finné | augusti 26, 2009

Vår linje är inte att blidka Östros

Det tog någon timma innan Thomas Östros fick tag på en dator och kunde skicka ut ett pressmeddelande. Förmodligen var det samma pressmeddelande som Socialdemokraterna så flitigt använt det senaste året. ”Det räcker inte”, ”för sent” och ”vi har mer pengar”. Allt fanns där – utom svaren.

Precis som Fredrik Reinfeldt påpekade i sitt Vaxholmstal har Socialdemokraterna och Mona Sahlin alltid mer pengar till allt och ALLT är prioriterat. Det första som ska göras är allt som ska göras utan inbördes rangordning – bara att det är det första som ska göras. Från mer pengar till pensionärer (iof viktigt) till pengar till fordonsindustrin, välfärden, arbetsförmedlingen osv. Allt ska få mer samtidigt.

Men inte en krona redovisas varifrån den kommer – eller jo, de drar in någon enstaka miljard på att beskatta rikedom men i övrigt verkar de inte ha något att komma med.

Allians för Sverige visar nu på ansvarstagande, arbetslösa ska få stöd att hålla sig aktiva, unga ska beredas möjligheter att plugga och fler ska få gå yrkesutbildningar. Dessutom ska Arbetsförmedlingen få mer pengar så de klarar av att hantera den ökande arbetslösheten, totalt handlar det om 8,4 miljarder kronor. På DN pratar man till och med om ”överraskande mycket pengar” som satsas.

Nu ser jag fram emot fler förslag, men då riktat för att direkt minska arbetslösheten – sänkt skatt är en bra metod, liksom mer pengar till kommunerna. Oavsett vad som sker är jag övertygad om att Östros kommer att spara sina tröttsamma gamla repliker. Några som däremot sin vana trogen stämmer in i Östros kommentarer är TCO:s blogg Utredarna, jag ska väl inte säga att jag föll ur stolen av förvåning – tyvärr. TCO har från gång till gång levererat flera intressanta rapporter och belyst samhällsproblem på ett konstruktivt sätt, men Utredarna verkar gång på gång falla i den Socialdemokratiska retoriska fällan.

 

Fler bloggare som kommenterar Östros:

http://www.aggeborn.com/2009/08/notis-reflexmassig-reaktion.html

http://kentpersson.wordpress.com/2009/08/26/misslyckas-alliansen-i-jobbfragan-sa-ar-man-rokt/

 

Och några som kommenterar budgeten i allmänhet:

http://cornubot.blogspot.com/2009/08/alliansregimen-goes-rodgron-axelmakt.html

http://www.lowdin.com/?p=1384

http://svenssonliv.blogspot.com/2009/08/glomde-du-de-kommunala-skolorna-nar-du.html

http://fredrikaxelsson.blogspot.com/2009/08/ledighet-skapar-mojlighet-till-mycket.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: