Skrivet av: Ewa Thalén Finné | augusti 19, 2009

Spela monopol med välfärden

Nu har sossarna åter igen hur mycket pengar som helst – på något annat sätt kan jag inte tolka Enerots uttalande om att staten ska finansiera Koenigsegg Group köp av SAAB från GM.

Frågan är ju ändå hur man som företag ens kommer på idén att man vill köpa ett annat företag om man inte har en finansiering klar – fast det kanske är en ny affärsidé – köp och låt skattebetalarna stå för fiolerna. Kan ju kanske ses som kreativt.

Fast det är klart inte om man är skattebetalare för då måste väl ändå det självklara vara att pengarna ska gå till välfärdens kärna. Skola och sjukvård brukar komma oändligt mycket högre upp på vad väljarna vill lägga sina skattepengar än bilfabriker, och jag är säker på att den ranking består.

Socialdemokraterna har kanske andra prioriteringar än välfärdens kärna, vad de vill är ju emellanåt lite otydligt. Å andra sidan behöver ju inte de ta ansvar för statsfinanserna så det är ju bara att spendera deras prislapp är nu runt 100 miljarder, med en finansiering på kanske 10, så 90 miljarder saknas i deras ekonomiska politik – ett sätt att mörka för väljarna.

Jag vill bara tillägga STÅ PÅ ER Statsministern och Näringsministern – ni har helt rätt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: