Skrivet av: Ewa Thalén Finné | juli 3, 2009

Några dagar i Almedalen

 Visby ESS 2

Årets besök i Almedalen är nu avslutat (tisdag till torsdag för min del) – som vanligt träffar man många kollegor, bekanta och nya kontakter. Som vanligt kan man bara gå på en minimal andel seminarier – det krävs en stenhård ”sållning” och man får värdera ”nödvändiga” utifrån deltagande och politikområden, till seminarier utanför det dagliga område,  som är intressanta – och inte ens detta fungerar – man får helt enkelt välja ut vad man går på, punkt slut.

Förutom bostadspoltiska seminarium (se vår moderata utskottsblogg) har jag bland annat varit på seminarium som Ratio höll i på ämnet ”Hindrar stöd och bidrag de nya jobben?”, Caremas seminarie/mingel med titeln ”Våga vara psykiskt sjuk”, Alliansens aktivitet ”Framtidsfrågor för Alliansen” och Sydsvenska industri och handelskammarens ”Information om ESS”. Natuligtvis har jag även lyssnat på olika partiledares tal (blev nu bara två).

Dagarna har varit innehållsrika och intressanta, det är både intensivt och roligt att vara där, men väl skönt att komma hem igen. Vi ses igen nästa år Visby.

Annonser

Responses

  1. Du sade i samband med att TMF släppte sin rapport ”Miljonprogrammet 2015” att ”Ytterst är upprustningen av miljonprogrammet fastighetsägarnas ansvar etc.”. Jag skulle dock vilja tillägga att det även finns många goda exempel där man räknat hem energieffektiviseringar redan efter 10-12 månader! Delar av allmännyttan är dock inte intresserade av annat än überkomplicerade och mycket kostsamma totalombyggnader. Jag kan bevisa att det på några veckor går att reducera energiförbrukningen med minst 20% i de flesta av dess fastigheter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: