Skrivet av: Ewa Thalén Finné | juni 15, 2009

Nu blev det fel, DN

DN skriver idag att ”Möjlighet att läsa upp betyg stoppas”, vilket inte är korrekt. Förändringen som regeringen föreslår är att en person med godkänt betyg inte ska kunna delt i Komvux kurser i syfte att få ett bättre betyg. Det tar resurser från människor som sedan tidigare är underkända i ämnet eller inte har läst det tidigare.

Däremot försvinner inte möjligheten att tentera upp sitt betyg om man exempelvis vill få ett högre snitt inför ansökan till högskoleutbildning. Alltså har DN fel i att man inte längre får läsa upp sina betyg, men läsningen får ske på egen tid och kursen tenteras sedan – inte helt olikt högskolesystemet där stora krav på individuellt arbete ställs.

Sista stycket i artikeln reder förvisso ut begreppen och skildrar förslaget mer i sin helhet, men tyvärr är rubriksättningen missvisande och ingressen ger inget bättre sken den heller.

Annonser

Responses

  1. Vilket står väldigt tydligt i artikeln…

  2. Jodå, jag noterade det. Tyvärr är rubriken ganska missledande och många tycks dra slusatser utifrån det. Lägger till i mitt inlägg här att artikeln i sitt slutskede förtydligas, hoppas det duger.

  3. Bra! 🙂
    Håller med om att det är missvisande.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: