Skrivet av: Ewa Thalén Finné | maj 15, 2009

Få inte hybris nu!

Idag kom det flera glädjande opinionsmätningar, men det är viktigt att inte dra några förhastade slutsatser. Den här valrörelsen kommer att vara stenhård och jämn. Socialdemokraterna försöker nu måla upp en konflikt där vi moderater vill underminera den arbetsrättsliga lagstiftningen i syfte att mobilisera facken till sin sida.

Vi moderater måste vara tydliga med att vi inte tycker att EU har med hur vi i Sverige organiserar vår arbetsmarknad. Kollektivavtal och regelverk fungerar i det stora bra, framförallt innebär möjligheterna för arbetsmarknadens parter att förhandla utan politisk styrning att alla bidrar med ansvarstagande för Sverige. Det är en otrolig styrka för vårt land, och det är inget som vi moderater motsätter oss.

Självklart gör nu (S) allt för att måla upp en motsatt bild, och risken finns att de lyckas. Därför, vänner, glöm inte att bilden av verkligheten är viktigare än verkligheten – åtminstone när det gäller att vinna val.

Annonser

Responses

 1. Ramlade in här… en liten fråga bara. Är inte Europa ett Eu-vänligt parti? Hur kan man föreställa sig en gemensam marknad för arbete, som regleras av nationalstaterna?

  Förutom att det är praktiskt omöjligt att EUs samtliga medlemsländer samtidigt ska ha något sånär kloka regeringar, så är det ju en motsättning även i teorin, eller hur?

 2. Förstår inte din fråga helt, men om du menar att Moderaterna är ett EU-vänligt parti så är svaret JA.

  Men det är som med all politik, som skåning vill jag ju exempelvis inte gå ut ur Sverige bara för att Socialdemokraterna skulle råka vinna ett val. Nu får vi hoppas att det inte händer, men skulle olyckan vara framme är jag den förste att kritisera deras oansvariga politik.

  Dåliga beslut ska alltid kritiseras och motarbetas, oavsett om de kommer från kommunfullmäktige, regionfullmäktige, riksdagen eller europaparlamentet.

  Därför vill vi moderater inte att EU ska detaljstyra i frågor som bäst avgörs på nationell nivå, det kallas subsidaritetsprincipen – att besluten ska fattas på såg medborgarnära nivå som möjligt.

  Flera frågor, exempelvis miljö och klimat, finansmarknad och brottslighet, kräver gemensamma beslut och samarbete. EU ska därför ägna sig åt det som verkligen behöver göras gemensamt, och EU ska vara bra på de frågorna.

  Våra motståndare har starka tendenser att försöka besluta saker i europaparlamentet som de inte kan genomföra i Sverige på grund av att de är i opposition. Det tycker vi moderater är helt fel väg att gå. De borde istället försöka göra sitt bästa att vinna regeringsmakten i Sverige.

 3. ”…Kollektivavtal och regelverk fungerar i det stora bra, …”

  Javisst… – men det kan väl bli än bättre – eller ❓


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: