Skrivet av: Ewa Thalén Finné | maj 15, 2009

EU behöver moderaternas ledarskap

Allians för Sverige är van att förhandla, att ge och ta. Bakom varje beslut vi fattar i Riksdagen har det skett förhandlingar mellan partierna, och som största parti faller ett särskilt ansvar på oss moderater att nå gemensamma lösningar.

Nu är det inom kort dags för Sverige att leda EU under ett halvår. Och klimatet står glädjande nog högt på dagordningen, det är en ödesfråga för mänskligheten – finanskris och lågkonjunktur eller ej.

Fredrik Reinfeldt har vittnat om svårigheten att få de andra EU-länderna att fortsätta driva på för minskade utsläpp, i politikens verklighet bryr sig allt fler av EU-medborgarna allt mindre om klimatet. Man är orolig för sitt jobb och sin framtid, vilket självklart även gäller svenskarna.

Därför är kanske det svenska ordförandeskapet det bästa som kan hända EU just nu. Sveriges klimatpolitik är mest offensiv i EU. Med stora erfarenheter av förhandlingar för att sy ihop en hållbar politik kommer Allians för Sverige att äntra den Europeiska scenen med full styrka. Avseende klimatet är målet solklart: Utsläppen ska ner minst 20 procent till 2020, men för att sporra övriga världen inför nästa globala klimatavtal lovar EU att sänka sina utsläpp med 30 procent om ett avtal kommer till stånd.

I och med att Sverige redan nu ”tjuvstartar” sitt ordförandeskap pga den tjeckiska regeringskrisen så kommer Alliansregeringen vara varm i kläderna till den 1/7, då ordförandeskapet formellt lämnas över.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: