Skrivet av: Ewa Thalén Finné | maj 5, 2009

Fler och bättre apotek

Idag blev det alltså offentliggjort vilka apoteksbutiker som är tänkta att säljas till privata företag och enskilda. Den nya apoteksmarknaden kommer att gynna såväl de anställda som kunderna. De anställda får nu fler arbetsgivare att välja mellan, och dessutom möjligheter att driva egna verksamheter. Vi som kunder kommer att se fler apotek och bättre service, internationell erfarenhet visar på detta.

Inför alla stora förändringar uppstår av naturliga skäl en osäkerhet, hur kommer omregleringen att påverka mig? Vilka blir de nya ägarna? Är de ansvarstagande? Kommer jag att orka driva ett eget företag?

Vi politiker måste vara öppna för att det kan finnas en oro, men de allra flesta farmacevter m.fl. verkar samtidigt väldigt glada över alla nya möjligheter som öppnas. Plötsligt får en yrkesgrupp chansen att stå på egna ben och ta ansvar inom sitt kompetensområde.

Annonser

Responses

  1. Det internationell erfarenhet visar är väl snarast att vi kommer få se mer homeopatvatten och andra kvacksalvarmedel på apoteken nu när profiten får styra. Det finns säkert de som anser det vara bättre service att sälja det som efterfrågas, men folkhälsofrämjande är det knappast.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: