Skrivet av: Ewa Thalén Finné | april 29, 2009

(S) och dynamiska effekter

Idag presenterade Socialdemokraterna sin budgetmotion. Inga direkta överraskningar, i vanlig ordning har de mer pengar till det mesta. Däremot börjar det låta som att de långsamt tar bladet från munnen och erkänner att låg- och medelinkomsttagare ska få höjd skatt. Att de inte är överens med Miljöpartiet och Vänsterpartiet var dock knappast någon överraskning – det börjar ju bli ett signum för vänstertrissen att INTE komma överens (kanske är det dags att byta namn från Vänsterkoalitionen till Vänsterkollisionen).

Valet 2002 angrep Socialdemokraterna oss Moderater för att inte räkna på ”riktiga” inkomster till statskassan utan på så kallade dynamiska effekter. En dynamisk effekt kan exempelvis vara att sänkt skatt på arbete ger fler arbetstillfällen som i sin tur minskar bidragsutbetalningar och ökar skatteintäkerna.

Nu verkar (S) ha svängt, så här skrivs det på svt.se”De ökade jobbsatsningarna ska innebära minskade utgifter för arbetslöshetsförsäkringen.”

Om detta innebär att (S) nu plötsligt börjar räkna på dynamiska effekter för att kompensera en undermålig budget… ja vi kan väl bara konstatera att de har en lång väg att gå i sitt förnyelsearbete. Tro mig, vi moderater har varit där.

För socialdemokratisk vinkling: Peter Andersson


Responses

  1. tack för lilla länken, Ewa! 🙂
    Hoppas du har en skön valborg och får en ..hmm..dito första maj

  2. […] allt och alla, men aldrig vart pengarna ska tas ifrån. Häromdagen bloggade Ewa Thalén Finné om dynamiska effekter, kanske är det så (S) vill finansiera sin […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: