Skrivet av: Ewa Thalén Finné | februari 23, 2009

Idrott och politik

Malmö fritidsnämnd gör bort sig, tycker jag.

Av tradition brukar kommuner (i vissa sammanhang hela länder)anstränga sig för att få internationella arrangemang till sin kommun – detta av flera skäl, roligt för kommunmedborgarna, ens kommun blir uppmärksammad både inom landet och internationellt och bra för de i närområdet som håller på med sporten, de får en möjlighet att se och kanske till och med träffa elitspelare inom deras eget gebit.

Det största skälet för kommuner skulle jag vilja säga är dock den PR man får. Men tänk så man kan vända möjlighet till positiva omskrivanden till riktigt negativa – det har man verkligen lyckats med här.

Ska idrott och politik sammankopplas? Jag är nog av den grundtesen att nej, det ska inte sammankopplas när det gäller om länder och individuella idrottsmän ska få delta, jag är säker på att utbyte gör mer nytta än skada. Dessutom kan det ju vara så att media blir mer intresserade av ett land som får arrangera ett evenemang, alternativt skickar idrottare och där igenom faktiskt kritiskt granskar och rapporterar från från det landet – vilket vi alla kan ha stor nytta av.

Nej, Malmö har denna gång gjort bort sig, polisen sa att de garanterade säkerheten utomhus, men helt plötsligt gick det inte att garantera inomhus, sas det, fast sedan var hela politiska ledningen ute och tyckte att matchen skulle ställas in. Jag tror att idrottsvärlden kommer att tänka mer än en gång nästa gång Malmö kommun vill arrangera något stort internationellt evenamang – med rätta, vilket är synd för Skåne, det borde Malmö ha tänkt på i förhand.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: