Skrivet av: Ewa Thalén Finné | januari 7, 2009

Strategi mot överskuldsättning

I DN häromdagen kommenterade bland annat Rikskronofogden problemet för människor som är överskuldsatta. Naturligtvis en tragedi för dem som hamnat där. Frågan om hur samhället på ett bra sätt kan hjälpa överskuldsatta har diskuterats under 1990-talet och tjugohundratalet. Det känns därför positivt att alliansregeringen mycket snart efter sitt tillträde tillsatte en utredning för hitta lösningar.

Debattörerna skriver Vi ser det som angeläget att regeringen nu tar tag i frågan och formar en tydlig strategi för de närmaste åren i fråga om överskuldsättningen och dess konsekvenser.
Det känns därför som regeringen är på rätt väg med att börja ta fram en strategi då Justitedepartementet just nu bereder delbetänkande SOU 2008:82 om b la lättnader i förfarandet vid skuldsanering. En lagrådsremiss väntas under våren. Regeringen arbetar också med att införa konsumentkreditdirektivet i svensk rätt, ett arbete som förväntas vara färdigt under hösten. Inom ramen för det arbetet kommer bland annat  vissa frågor rörande SMS-lån att behandlas. Dessa projekt, tillsammans med regeringens övriga arbete för jobb, kommer att bli början till vår strategi för att hjälpa de som blivit överskuldsatta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: