Skrivet av: Ewa Thalén Finné | december 9, 2008

The Coalition of the Unwilling

coalition-of-the-unwillingTänkte ta mig tid att kommentera oppositionens presskonferens. Slutligen har man alltså, efter mycket debakel, accepterat att vara med på bild tillsammans. Det var ju stort av dem, men frågan är nu bara vad de vill göra. Sydsvenskan hade en bra benämning: En koalition av motvilliga.

Det gick nämligen inte många timmar innan det rådde delade meningar om vad man egentligen kommit överens om, och presskonferensen avlöpte inte heller helt smärtfritt. Lars Ohly kunde inte låta bli att kritisera budgetreglerna (rädd för svekdebatt), trots att han nu sägs acceptera dem. Peter Eriksson kunde å sin sida inte låta bli att återupprepa sin uppfattning om vänsterpartiet som stalinistiskt och samtidigt stod Mona Sahlin i mitten och försökte hålla god min.

På det hela taget var det en tragikomisk uppsättning. Fyra politiska ledare, tre partier och två olika uppfattningar om vad som ska göras.  De enda som verkar riktigt glada är vänsterväljarna, men hur blir det med marginalväljarna i mitten? Personligen tycker jag det är ganska bra med ett tydligt vänsteralternativ av många skäl, inte minst för att svenska folket i allmänhet inte gillar tydliga vänsteralternativ. Det säger en del när till och med gamla veteraner som Gudrun Schyman och Birger Shlaug säger sig vara oroliga.

Jag är inte avundsjuk på Mona Sahlin, hon kämpar desperat för att framstå som en stark ledare (eller ”mamma med två ivriga barn”, som hon lär beskrivit det själv). Men hur blir det med utrikespolitiken? Hur blir det med undantaget i LAS? Hur blir det med kärnkraften? Hur blir det med friskolorna? Hur blir det med skatterna? Hur blir det med bensinpriset?

Det återstår en hel del att få svar på.

Och framförallt, om man nu tillsätter fem arbetsgrupper, hur kan man inte från början enas om vad de ska göra? Arbetsgruppernas möjligheter kan ju annars snarare likna omöjligheter.

Annonser

Responses

  1. Hur blir det med kärnkraften? Tja… tänk efter själv. Vi är knappa 25 månader bort från 2010’s slut… då vi enligt ett 28 år gammalt riskdagsbeslut skall stänga ned det som i dagsläget producerar 50% av vår elektricitet. Det som kärnkraftens belackar säger skall rädda oss – vindkraften – står idag för 1%… och detta på 800 vindkraftverk.

    Gör matten… hur många vindkraftverk måste vi smälla upp per dag för att få 40 000 vindkraftverk på plats inom 25 månader?

    Lägg sedan på ytterligare 4 gånger till får att få stopp på all vår fossila bränsleanvändning…

  2. Med klimatkommunisterna vid rodret så kommer Sveriges näringsliv att utplånas (på grund av extremt höga energikostnader – på grund av klimattalibanernas hysteri), och medborgarnas räkningar för el att spränga plånböckerna. Svenskarna är ett utvecklingsstört folk (i dubbel mening) om de röstar in dessa galningar i makten 2010. Då kommer resterna av Sveriges patetiskt lilla industri att flytta ifrån Sverige. Pappersbruken har nästan helt gjort det redan, snart ryker resten. Jag och en MASSA andra kommer INTE att rösta på Kaos Koalitionen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: